Mus czekoladowy z wiśniami

Mus czekoladowy z wiśniami
autorem artykułu jest Ada Sagała

Wspaniały deser wiśniowy, który zadowoli podniebienie najbardziej wybrednych smakoszy.

4 żółtka utrzeć z 6 łyżkami cukru (najlepiej na parze) do białości.

Dodać szklankę ciepłego mleka.

Dodać 2 rozpuszczone gorzkie czekolady 90%.

W połowie szklanki mleka rozpuścić żelatynę (ilość na 1 litr).

Białka ubić i dodać ubitą śmietankę 30-36% (200 ml).

Wymieszać łyżką.

Dodać wiśnie z konfitury, ile kto lubi.

Wylać do tortownicy, na przykład na herbatniki, które mogą być polane syropem

z konfitury wiśniowej.



Smacznego!

--
www.gendai.pl
www.dlaurody.pl

Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl