Gotowanie
Obiad jedzony pałeczkami
Obiad jedzony pałeczkami
autorem artykułu jest Adam Topor
Nie dziwi mnie wcale, że jeden ze sławnych podróżników określił Chiny mianem cywilizacji dla smakoszy. Wykwintność potraw i sposób ich podaw... - czytaj dalej
Forma chińskich potraw
Forma chińskich potraw
autorem artykułu jest Adam Topor
O przygotowaniu chińskiej potrawy opowiem niebawem, tutaj jednak chcę podkreślić specyficzną formę zawartości chińskich półmisków. Wybierzmy ... - czytaj dalej
Jak poradziłem sobie z chińskim daniem w polskiej kuchn
Jak poradziłem sobie z chińskim daniem w polskiej kuchni
autorem artykułu jest Adam Topor
Wiele z nich z powodzeniem zastępuję naczyniami tradycyjnymi, choć niektórzy twierdzą, iż chińską zupę mo... - czytaj dalej
Świat potraw anyżem i goździkami przyprawiany
Świat potraw anyżem i goździkami przyprawiany
autorem artykułu jest Adam Topor
Jest to przede wszystkim sól. Nie co inaczej wygląda cukier. Z przyzwyczajenia stosuję brązowy cukier trzcinowy, lub barwio... - czytaj dalej
Jeśli uważasz, że gotowanie to sztuka bądź więc artystą
Jeśli uważasz, że gotowanie to sztuka bądź więc artystą!
autorem artykułu jest Adam Topor
Zwracam uwagę, aby skupić się na uwydatnieniu składnika głównego potrawy, jego smaku, koloru, kształtu. J... - czytaj dalej