Kawa i Herbata
Herbata biała
Herbata biała
autorem artykułu jest Agnieszka Bonecka
Herbata biała uznawana jest za towar luksusowy, ma przebogaty smak i składa się z pączków liści zbieranych wczesną wiosną. Młode, delikatnie zerw... - czytaj dalej
Herbata czerwona Pu-erh
Herbata czerwona Pu-erh
autorem artykułu jest Agnieszka Bonecka
Proces jej produkcji jest długotrwały i skomplikowany. Liście zebrane w lipcu, po wstępnej fermentacji, leżakują 5-6 lat w ciemnym, wilgot... - czytaj dalej
ARTISTIC TEA - Kompozycje herbaciano-kwiatowe
ARTISTIC TEA - Kompozycje herbaciano-kwiatowe
autorem artykułu jest Agnieszka Bonecka
Herbaty artystyczne wynalezione zostały w Chinach w ciągu ostatnich dziesięcioleci. Cała ich magia polega na obserwacji... - czytaj dalej
Kawa - skąd o niej wiemy?
Kawa - skąd o niej wiemy?
autorem artykułu jest Aleksandra Borczyk
Kawa jest to napój sporządzany z palonych, a następnie zmielonych ziaren kawowca, zwykle podawana na gorąco. O tym zapewne większość z... - czytaj dalej
Walentynkowy romantyzm O`Ccaffe
Walentynkowy romantyzm O`Ccaffe
autorem artykułu jest Małgorzata Jakubczyk
Przygotowujesz walentynkową randkę? W ten wyjątkowy wieczór zaserwuj ukochanej osobie równie wyjątkowy walentynkowy deser z kaw... - czytaj dalej