Przepisy
Kolczyki zdobione metodą decoupage
Kolczyki zdobione metodą decoupage
autorem artykułu jest Sabina Stodolak
Są oczywiście pewne standardy i wzoru, które obowiązują bez względu na aktualną modę. Platyna czy złoto będą zawsze aktualne... - czytaj dalej
Kleftiko mięsne pod ciastem
Kleftiko mięsne pod ciastem
autorem artykułu jest Ada Sagała
Kleftiko to potrawa grecka. Ma swoją długoletnią tradycję, która sięga panowania Turków w Grecji.
Górale z Peloponezu nazywani ... - czytaj dalej
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa
autorem artykułu jest Ada Sagała
Jest to zupa z kuchni francuskiej, podobno jest niezastąpiona na kaca i grypę. Wyśmienicie pasuje na zimne dni, ale jest też aromatycznym urozmaiceniem w let... - czytaj dalej
Mus czekoladowy z wiśniami
Mus czekoladowy z wiśniami
autorem artykułu jest Ada Sagała
Wspaniały deser wiśniowy, który zadowoli podniebienie najbardziej wybrednych smakoszy.
4 żółtka utrzeć z 6 łyżkami cukru (najle... - czytaj dalej
Lasagne - danie z gara!
Lasagne - danie z gara!
autorem artykułu jest Ada Sagała
Lasagne kojarzy się wszystkim tylko z jednym - Włochami!
To danie wygląda cudownie, smakuje cudownie i pachnie cudownie. Jest kulinarnym maj... - czytaj dalej